ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Pravi se lako, puna je nadeva, a sigurno će vam svi tražiti recept

Isprobajte recept za čipkastu gibanicu iz šerpe, koja će nestati sa stola čim je poslužite.

Recepti
18:41h Autor:
ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Pravi se lako, puna je nadeva, a sigurno će vam svi tražiti recept
Recept za čipkastu gibanicu iz šerpe, Foto: Shutterstock

Gibanica je jedno od omiljenih jela koje se sprema uglavnom za večeru. Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, a sada isprobajte ovaj za čipkastu gibanicu iz šerpe.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 200-300 g sitnog sira
  • 4-5 kasika pavlake
  • 100 g seckanog kackavalja

Za preliv:

  • 4 jajeta
  • 350 ml kisele vode
  • 6 kasika ulja

Priprema:

Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte 3 kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs