Posni čokoladni kolač sa orasima i keksom može da parira bilo kom mrsnom, a po mišljenju onih koji su ga probali, čak je i lepši. Pravi se vrlo jednostavno, dovoljno je da pomešate sve sastojke i razlijete ih u pleh. Nakon hlađenja uživajte u fenomenalnom ukusu!

Sastojci:
- 200 g šećera
- 150 ml vode
- 125 g margarina
- 100 g posne čokolade
- 150 g mlevenih oraha
- 220 g posnog mlevenog keksa

Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
Način pripreme:
Pomešajte vodu i šećer, pa kada smesa provri dodajte iseckan margarin i čokoladu, pa mešajte i kuvajte sve dok se sastojci ne otope i sjedine. Sklonite sa šporeta, pa dodajte orahe i dobro promešajte, pa dodajte keks. Ako je smesa retka dodajte još malo keksa. U manju tepsiju stavite pek papir i sipajte smesu. Čokoladu otopite sa uljem, pa sipajte preko kolača i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne. Možete da ukrasite seckanim orasima.