Brzi ledeni čokoladni kolač je prava poslastica za sva čula, posebno za ove vrele letnje dane. Pravi se vrlo lako, topi se u ustima, a neverovatno osvežava! Gotovo uvek se traži parče više, jer niko ne može da odoli fenomenalnom ukusu.

profimedia0397053702.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
  • 6 dl slatke pavlake
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 kašike soka ili likera od pomorandže
  • kašičica rendane kore pomorandže
  • 100 g lomljene čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 90 g maslaca
cokoladni-kolac.jpg
Foto: Shutterstock

Kako se priprema?

Slatku pavlaku umutite u šlag, pa umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na pari.

Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Pre nego što smesu za kolač sipate u kalup, možete ivice da obložite komadima tanke čokolade, te če poslastica izgledati još dekorativnije.

Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac.

Kolač se služi dobro rashlađen, a po želji, možete pored dodati i kuglu sladoleda.

Error in getting video.

00:58
Najbrža čokoladna torta Izvor: instagram/cookistwow
NE PROPUSTITEReceptiNataša je svoju tortu s keksom i sirom nosila na takmičenje: Toliko je lepa, kremasta i izdašna da joj niko ne odolevaReceptiTitogradski kolač: Omiljeni maršalov kolač od 4 jajaReceptiIz bakine stare sveske, otkrili smo tajni sastojak za najlepšu makovnjaču: Da bi bile meke ko duša, uradite ovakoReceptiRecept i način pripreme mak - malina torte: Ako grešite sa slatkim, neka to onda bude savršen desert

Recept za brzi ledeni čokoladni kolač svaka domaćica bi trebalo da ima, jer je odličan za leto, a ukusom nema koga nije osvojio!