U restoranu "Alen i sin" koji je nekada radio u Severnoj Karolini služio se ovaj čuveni slatkiš i to obično petkom. Vrlo se jednostavno pravi, a veoma dekorativno izgleda u tri različita sloja. Toliko je neodoljiv i kremast, da će nestati začas sa vaše trpeze.
Sastojci:
- 1/2 šolje + 2 kašike šećera
- 1/3 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 4 velike zrele banane
- bakin kolač (može i neki drugi, ali najleši je sa bakinim)
Priprema:
Pomešajte 1/2 šolje šećera, brašno, mleko, žumanca, vanilu i so. Dobro sjedinite žicom, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz mešanje. Umutute belanca u čvrst šne sa šećerom.
U vatrostalnu posudu poređajte iseckane banane, pa stavite bakin kolač, pa ponovo poređajte banane, bakin kolač i onda premažite fil. Sve to prelijte umućenim belancima. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-12 minuta.