brzo i ukusno

GIBANICA GUŽVARA GOTOVA ZA 5 MINUTA: Nema jednostavnijeg recepta od ovog, a uz 1 caku će biti SOČNA i RASTRESITA

Donosimo vam jednostavan recept za gibanicu gužvaru, za čiju pripremu je potrebno svega pet minuta.

Recepti
Autor:
GIBANICA GUŽVARA GOTOVA ZA 5 MINUTA: Nema jednostavnijeg recepta od ovog, a uz 1 caku će biti SOČNA i RASTRESITA
Recept za najbržu gibanicu gužvaru, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Pita gužvara je idealan izbor za sve obroke, a ono što je izdvaja od drugih, osim načina pripreme, jeste brzina. Za pripremu ovog ukusnog jela, potrebno vam je svega pet minuta, a sve sastojke već imate u kući.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 3 jaja
  • so
  • 400 g sira
  • oko 250 do 300 ml mleka

Priprema:

Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti uzavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati. Zatim nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti. Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju. Ukoliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti. Zatim, staviti još jenu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna.

Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs