Pita gužvara je idealan izbor za sve obroke, a ono što je izdvaja od drugih, osim načina pripreme, jeste brzina. Za pripremu ovog ukusnog jela, potrebno vam je svega pet minuta, a sve sastojke već imate u kući.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 3 jaja
- so
- 400 g sira
- oko 250 do 300 ml mleka
Priprema:
Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti uzavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati. Zatim nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti. Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju. Ukoliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti. Zatim, staviti još jenu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna.
Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.
Prijatno!