Ovo je recept za savršeno testo koji uvek uspeva. Sačuvajte ga jer će vam sigurno postati omiljeni i samo ćete na ovaj način praviti, a idealan je za kiflice, domaći hleb i ostala razna peciva.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kocka kvasca
Priprema:
Stavite kilogram brašna u posudu pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete da stavite malo mlakog mleka i izmrvite kvasac, pa to sve posuti kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte preostale sastojke u zamesite glatko testo. Testo prekrijte krpom i ostavite da se digne.
Kada je testo dobro naraslo, od njega moežete da pravite šta god vam je želite: kiflice, pogače. U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrebiti u naredna dva dana.