PIROŠKE PUNJENE SIROM: Testo meko kao pamuk, a sveže i vazdušasto čak i sutradan

Najbolja večera koju možete da zamislite je upravo ova: piroške punjene sirom

Recepti
Autor:
PIROŠKE PUNJENE SIROM: Testo meko kao pamuk, a sveže i vazdušasto čak i sutradan
Piroške, Foto: Printscreen/youtube

Ako tražite recept za najmekše testo, ovo je pravi tekst za vas:

Sastojci:

  • 30gr. kvasca
  • 350ml. vode
  • 100ml. ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 800gr. brašna

Preliv:

  • 100ml. ulja
  • beli luk,
  • so,
  • biber,
  • slatka i ljuta crvena začinska paprika

Fil:

  • 300gr. mrvljenog sira
  • 300gr. rendanog sira koji se topi

Priprema: Kvasac rastopite u mlakoj vodi, a onda dodajte ulje, šećer, so i brašno. Ostavite da odstoji i nadođe lepo. Nakon 15 minuta dodajte još brašna pa umesite čvrsto testo. Testo razvaljajte u 6 jufki, zatim ih filujte sa sirom. Ostavite piroške da odmore oko 15 minuta. Premažite ih sa pelivom i pecite na 220 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs