Ako tražite recept za najmekše testo, ovo je pravi tekst za vas:
Sastojci:
- 30gr. kvasca
- 350ml. vode
- 100ml. ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 800gr. brašna
Preliv:
- 100ml. ulja
- beli luk,
- so,
- biber,
- slatka i ljuta crvena začinska paprika
Fil:
- 300gr. mrvljenog sira
- 300gr. rendanog sira koji se topi
Priprema: Kvasac rastopite u mlakoj vodi, a onda dodajte ulje, šećer, so i brašno. Ostavite da odstoji i nadođe lepo. Nakon 15 minuta dodajte još brašna pa umesite čvrsto testo. Testo razvaljajte u 6 jufki, zatim ih filujte sa sirom. Ostavite piroške da odmore oko 15 minuta. Premažite ih sa pelivom i pecite na 220 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.