RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PRASETINU IZ RERNE: Meso sočno i razdvaja se od kostiju, a korica hrskava i slana

Ukoliko pečete prasetinu u rerni za Božić, veoma je važno da pratite ova uputstva

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PRASETINU IZ RERNE: Meso sočno i razdvaja se od kostiju, a korica hrskava i slana
Caka za najsočnije svinjsko pečenje, Foto: Profimedia

Pečenje je zvezda praznične trpeze, a mnogi vole da kažu da ako je pečenje za Božić uspelo, to je znak da nas čeka dobra godina. Stoga ništa ne prepuštajte slučaju i vodite računa da ispoštujete ovo:

1. Noć pre pečenje, tj. na Badnje veče, komad sveže prasetine dobro namažite sa solju sa svake strane.

2. Na Božić ujutru proverite da li je rerne čista, a onda je uključite i zagrejte na 250 stepeni Celzijusa.

3. Usoljeno meso namažite sa mašću sa svake strane i stavite u pleh.

Pečenje
foto: Shutterstock

4. Dolijte i 200 ml vode.

5. Stavite pečenje u zagrejanu rernu koju ste potom smanjili na 200 stepeni Celzijusa.

6. Kada meso porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni Celzijusa.

7. Koliko kilograma ima meso toliko sati pečete pečenje - ni minut kraće.

8. Povremeno dolivajte vode i uklopite tako da sva voda ispari onaj momenat kada je pečenje gotovo.

Pečenje
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs