POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Idealan za Badnje veče, a pravi se nikad lakše sa merom na čaše

Napravite ukusni i mirisni kolač sa jabukama koji je idealan za Badnji dan.

Recepti
18:39h Autor:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Idealan za Badnje veče, a pravi se nikad lakše sa merom na čaše
Posni kolač sa jabukama za Badnje veče, Foto: Printscreen/youtube

Jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama odličan je za Badnji dan, a pravi se za tili čas. Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za meru koristite čašu od 200 ml. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a ukućani će biti oduševljeni.

Sastojci:

  • 3 čaše rendanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 3 kašike kisele vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu
    Posni Kolač sa jabukama pravi se očas posla
    Posni Kolač sa jabukama pravi se očas posla foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Jabuke pomešati sa šećerom, pa dodati ulje i cimet. Sodu bokarbonu pomešati sa kiselom vodom, pa dodati u jabuke. Dobro izmešati, pa ostaviti da smesa odstoji oko sat vremena. Nakon toga u smesu dodajte brašno, dobro izmešati da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu istresite u nauljen pleh, ili ga obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kolač pecite dok lepo ne porumeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen. Kada se prohladi isecite ga na kocke i po želji ga pre služenja popsite šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs