BOŽIĆNA PITA PO RECEPTU ČUVENOG DŽEJMI OLIVERA: Nezaobilazni deo svake novogodišnje trpeze, jer IMA JEDINSTVEN UKUS

Džejms Oliver pravi pitu na poseban način, cela kuća će vam prelepo mirisati.

Recepti
Autor:
BOŽIĆNA PITA PO RECEPTU ČUVENOG DŽEJMI OLIVERA: Nezaobilazni deo svake novogodišnje trpeze, jer IMA JEDINSTVEN UKUS
Kako se pravi božićna pita?, Foto: Shutterstock

Donosimo vam sjajan recept Džejmi Olivera, najpoznatijeg kuvara današnjice, za sjajnu poslasticu koja će posebno oplemeniti vašu prazničnu trpezu. Jednostavno se pravi, neodoljivo se sočna, divno miriše, a izgleda vrlo dekorativno. Mislimo da imate dovoljno razloga da je probate!

Potrebno vam je:

  • jedno smrznuto lisnato testo, odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije
  • dve kore za gibanicu ili pitu.
  • jedna tegla slatka od smokve
  • malo iseckanih badema
  • malo brusnice
  • Šećera u prahu
  • cimeta
  • malo istopljenog putera
Džejmi Oliver
foto: Profimedia

Kako se priprema?

Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog. Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice. Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 manjih.

Zatm, dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine. Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat. Sve poprašiti cimetom i šećerom u prahu.

Pleh staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 175 stepeni i peći 20-tak minuta.

Kad se ispeče, izvrnuti celu tepsiju na rešetke, da ceo kolač ispadne, a onda okrenuti i kidati komad po komad. Od spolja rska, iznutra mekano i sočno. Uživajte u sjajnom mirisu i ukusu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs