RECEPT ZA STARINSKE MEDENJAKE: Najlepši biskvit koji se savršeno slaže uz čaj ili kompot

Ovi mekani i slatki medenjaci savršen su desert ili užina tokom zimskih dana

Recepti
Autor:
RECEPT ZA STARINSKE MEDENJAKE: Najlepši biskvit koji se savršeno slaže uz čaj ili kompot
Medenjaci po starinskom receptu, Foto: Printscreen/youtube/ emilina kuhinja

Sastojci:

  • 5 kašika meda
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 450 -470g mekog brašna t400
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema: U činiju stavite med, zatim šećer, jaje, mleko i ulje. Sve razmutite i dodajte prosejano brašno pa i sodu bikarbonu. Umesite testo rukama. Odvojite 25 kuglica koje ćete staviti na pleh. Peći na 200 stepeni celzijusa oko 15 minuta, a potom ostaviti još 5 min u isključenoj rerni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs