NAJBOLJI NAČIN PRIPREME ŠAMPINJONA: Kremasti, preukusni i izuzetno zdravi - čitav jedan obrok od samo 3 sastojka

Šampinjoni mogu biti kompletan obrok ako ih spremite na ovaj način, a posluženi uz palentu predstavljaju pravi specijalitet

Recepti
Autor:
NAJBOLJI NAČIN PRIPREME ŠAMPINJONA: Kremasti, preukusni i izuzetno zdravi - čitav jedan obrok od samo 3 sastojka
Kako se spremaju šampinjoni?, Foto: Printscreen/youtube/Little Strawberry Kitchen

Pečurke su jedan od najzdravijih namirnica, pune su minerala, a sadrže i vitamin kompleksa B, vitamin C, vitamin D, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, cink i selen.

Danas vam donosimo najbolji način pripreme šampinjona, a poslužene uz palentu formiraju kompletan obrok.

Potrebno je:

  • 500 grama šampinjon (opranih, očišćenih i isečenih na krupnije listiće)
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • vezu svežeg peršuna
  • maslinovo ulje, so, biber, crvena ljuta paprika

Priprema: U zagrejano ulje dodajte šampinjone. Kada se malo proprže, dodajte im sitno seckan crni i beli luk. Dinstaje oko 10 minuta. Dodajte sve začine, pa dinstajte još 5 minuta. Dodajte sitno seckan svež peršun. Promešajte pa poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs