Izlivena pita sa mesom pravi se od svega 7 namirnice i to veoma jednostavno. Začas ćete dobiti obrok fenomenalnog ukusa, jer je pita sočna i mekana kao sunđer. Moze se sluziti topla, mada neki vole i kada je hlada, uz casu jogurta ili keselog mleka.
Neophodni sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 13 kašika brašna
- 300 grama mlevenog mesa
- 3 jajeta
- čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
- kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
- so, biber, suvi biljni začin po želji
Kako se priprema?
Očistite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate dok meso ne pobeli. Začinite po želji i ostavite da se prohladi. U činiju razbijte tri jajeta, dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, pa dodajte meso i sve varjačom izmutite.
Podmažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.