UKUS KOJI OBARA S NOGU

GIBANICA NA RUMUNSKI NAČIN: Jeftina, mekana i neverovatno sočnog preliva od mleka, jogurta i sira! (RECEPT, VIDEO)

Sa jeftinim sastojcima koje uglavnom imate u frižideru, napravite najbolju pitu sa sirom.

Recepti
Autor:
GIBANICA NA RUMUNSKI NAČIN: Jeftina, mekana i neverovatno sočnog preliva od mleka, jogurta i sira! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/Cookrate - Romania

Gibanica je čuvena srpska pita sa sirom, ali sada napravite gibanicu na rumunski način. Oni su smesu sa sirom dodaju i mleko i jogurt, kao i prašak za pecivo. Sada možete da koristite domaću fetu, a pročitajete kako možete da je napravite kod kuće.

Takođe, ako vam fali kisela voda i nju lako možete sami da napravite, ne morate da idete do radnje.

Sastojci:

  • 400 g kora
  • 400 g feta sira
  • 150 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja

Priprema:

  • Pomešajte kiselu vodu, maslinovo ulje i so.
  • U nauljeni pleh stavite 4 kore, svaka treba da viri iz pleha.
  • Sipajte smesu sa kiselom vodom, jedno 4-5 kašika.
  • Zatim preostale kore urolajte i isecite na trake.
  • Stavite preko, pa opet prelijte sa smesom od kisele vode, isto nekih 4-5 kašika. Sir izmrvite, pa dodajte jogurt, jaja, prašak za pecivo i mleko.
  • Sjedinite, pa sipajte preko kora.
  • Zatvorite korama što vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode.
  • Celu koru stavite preko pite i dobro zatvorite.
  • Opet prelijte sa malo smese od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta i pospite susamom.
  • Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs