savršeno testo

DOMAĆE KIFLICE: Neverovatno mekane, tajna je u OVOM sastojku! (RECEPT)


Mekane kiflice koje se premazuju majonezom i zbog toga su posebne.

Recepti
Autor:
DOMAĆE KIFLICE: Neverovatno mekane, tajna je u OVOM sastojku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 800g brašna tip-400
  • 300 ml tople vode
  • 1 kocka kvasca
  • 1 puna kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 1 dl ulja

Za premaz:

  • 250 g majoneza
  • susam, kim
  • 200 g maslaca
Kiflice
foto: Shutterstock

Priprema:

  • U toplu vodu sa šećerom izmrviti kvasac, zatim, bez čekanja, dodati ostale sastojke i zamesiti testo koje se odvaja od ruku.
  • Ne treba da narasta nego odmah podeliti na 5 delova.
  • Od svakog dela napraviti valjak, pa ga podeliti na 10 delova.
  • Svaki deo oblikovati u kuglicu, pa je blago istanjiti oklagijom u elipsu.
  • Uvijati kifle i slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Kada su sve kifle složene u pleh, pokriti krpom i ostaviti da stoje sat vremena.
  • Nakon toga, svaku kiflu premazati majonezom, posuti, po želji, susamom, kimom...
  • Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći dok ne porumene.
  • Maslac ili margarin istopiti dok ne počne da cvrči, pa pečene kifle preliti, na svaku po kašiku maslaca.
  • Ostaviti da se prohlade.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs