Nešto malo drugačije

RUČAK ZA DANAS: Juneće aromatične pljeskavice! (RECEPT)

Za zdraviju verziju, pecite ih rerni, umesto da pržite na tiganju

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Juneće aromatične pljeskavice! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 600 g mlevene junetine, 2 kašičice mlevene paprike, kašičica majorana, kašičica mlevenog kima, ½ kašičice mlevenog bibera, 2 kašičice soli.

Priprema: Crni i beli luk oljuštite. Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji. Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.

Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir. Poslužite uz prilog po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs