probajte

ČOKOLADNI MUS PO RECEPTU MANOLA BLANIKA: Savršen krem koji ćete praviti sto puta!

Došao je trenutak da se počastimo ukusnom poslasticom, koja ne iziskuje puno sastojaka ni vremena, a vredi svakog zalogaja.

Recepti
Autor:
ČOKOLADNI MUS PO RECEPTU MANOLA BLANIKA: Savršen krem koji ćete praviti sto puta!
Foto: IGY THE COOK

Čuveni dizajner obuće priznaje da uživa u ovom slatkom ritualu koji priprema za celu porodicu, mada ima i malu pomoć. Nije ponosan na to što voli slatkiše, ali ovom receptu prosto ne može da odoli.

Sastojci:

  • 2 štangle čokolade
  • 2 kašike maslaca
  • 6 jaja, razdvojiti belanca od žumanaca
  • 80 g, plus 2 kašike šećera
  • 120 ml slatke pavlake
  • 1 do 2 kockice čokolade

Priprema:

Izlomite čokoladu na male komadiće i stavite s maslacem u činiju otpornu na toplinu iznad lonca s kipućom vodom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne otopi i ne postane glatko. Pustite da se ohladi samo nekoliko minuta pre nego umešate žumanca jedno po jedno. Pazite da mutite dok smesa ne postane glatka pre nego dodate sledeće žumance.

Nakon što ste obavili ovaj deo posla, ostavite činiju sa strane. U posebnoj posudi umutite belanca dok ne postanu lepa i penasta. Postupno dodajte 80 g šećera i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Znaćete da je spremno kada podignete žice iz posude, a smesa ostane nepomična. Mekom lopaticom umešajte belanca u čokoladnu smesu, a zatim ovo ostavite sa strane. U drugoj posudi umitite slatku pavlaku sa ostatkom šećera. Lagano umešajte ovu smesu u čokoladnu, dok se ne sjedini.

Sipajte mus u čaše – možete koristiti čaše za kup, kalupe, čaše za šampanjac, šta god vam odgovara. Pokrijte svaku i ostavite u zamrzivaču najmanje dva sata da se stegne. Ako volite slatko koliko i Manolo Blanik umutite malo slatke pavlake sa šećerom pre nego što poslužite, kojom biste ukrasili mus. Za kraj, pospite malo rendane čokolade, i uživajte u bogatom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs