Sastojci:
- 150 grama testenine
- 200 grama svežeg spanaća
- 50 grama maslaca
- 1 čen belog luka
- 120 grama rikota sira
- 1 kašika narendanog parmezana
- muškatni oraščić
- so
- biber
Testenina sa belim lukom i maslacem: Savršeni kremasti ručak koji će vas raspametiti! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
- Procedite, ali sačuvajte čašu vode u kojoj se kuvala.
- Sveži spanać s malo vode kratko stavite u tiganj i pržite jedan minut.
- Nakon toga, sklonite da se ohladi, a potom rukama ocedite višak tečnosti, te ga naseckajte.
- Otopite maslac u tiganju, dodajte spanać i naseckani beli luk.
- Kuvajte na srednje jakoj vatri minut do dva.
- Dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina (nekoliko kašika) i testeninu pa dobro promešajte.
- Na kraju pažljivo umešajte rukolu, posolite, pobiberite, te narendajte muškatni oraščić i malo parmezana.
Testenina sa pesto sosom od brokolija: Savršen obrok gotov za 15 minuta! (RECEPT)