Sastojci:
- 300 grama testenine
- 3 kašike maslaca
- 4 velika mlevena čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 150 ml mleka
- so
- biber
Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, a dok se ona kuva vi napravite sos.
- Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tiganju.
- Dodajte beli luk mešajući, te dinstajte 1-2 minuta.
- Nakon toga, mešavinu maslaca i belog luka prebacite u blender, te ga uključite sve dok smesa ne postane glatka.
- Vratite u tiganj na srednje jaku vatru i dodajte brašno.
- Stalno mešajte i držite na vatri otprilike jedan minut.
- Mleko polako ulijte u tiganj dok s drugom rukom brzo mešate sastojke u tiganju.
- Pustite da se kuva na laganoj vatri dok se ne zgusne, a pritom stalno mešajte.
- Kad testenina bude gotova, umešajte je u sos.
- Po potrebi dodajte so i biber.
Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)