Sastojci za tri osobe:
- 250 grama testenine fusilli
- 450 grama mlevene junetine
- 450 grama sosa od paradajza
- 110 grama ljute kobasice
- 1 kašika biljnog ulja
- ½ crnog luka
- 50 grama naribanog parmezana
- 10 grama svežih listića bosiljka
- so
- biber po želji
Zapečena testenina sa paradajzom i rikota sirom: Letnji užitak za nepca! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu fusilli prema uputstvu sa pakovanja.
- U drugoj posudi popržite malo naseckane ljute kobasice dok ne postane hrskava.
- Ubacite s kobasicama sitno naseckani luk i dinstajte dok ne postane prozirna.
- Dodajte mlevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju.
- Ulijte sos od paradajza, posolite i pobiberite po želji.
- Kuhajte sve dok se sos ne zgusne.
- Ubacite testeninu u sos, narendani parmezan i sveže naseckani bosiljak, te sve dobro promešajte.
- Poslužite uz sezonsku salatu.