Sastojci:
- 450 grama pilećeg belog mesa
- 400 ml belog vina
- 150 grama pečurki
- 2 kašike maslinovog ulja
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 60 grama brašna
- 3 kašike maslaca
- 50 grama parmezana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica peršuna
Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)
Priprema:
- Meso umotajte u prozirnu foliju i istucite tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga iseckajte na filete.
- Umočite svaki komad mesa u brašno i stavite ih sa strane.
- U velikom tiganju zagrejte maslac i jednu kašiku maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite četiri minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
- Sklonite meso iz tiganja, dodajte maslinovo ulje, pečurke, naseckani beli luk, te dinstajte uz mešanje.
- Ulijte belo vino, vratite piletinu i pospite belim lukom.
- Kad provri smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka 15-ak minuta.
- Ponovno sklonite piletinu iz tiganja, ulijte pavlaku i pričekajte da se zagreje.
- Mešajte i dodajte narendani parmezan.
- Kad se sir otopi, pustite da krčka sve dok sosne postane gust.
- Vratite piletinu, kratko kuvajte kako bi se zagrejala i poslužite toplo.