Sastojci:
- 6-8 pilećih krilaca
- 1-2 kašičice soli
- 1 manja kašičica bibera
- 3 kašičice dimljene slatke paprike
- 1 kašičica mlevene čili paprike ili ljute dimljene
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašičice belog luka u prahu ili u granulama
- 1 kašičica luka u prahu
Za premaz:
- Oko 100 ml kečapa
- 3 kašičice meda
- 2-3 kašičice mlevene čili paprike ili 1 kašičica ljute dimljene (Sve dobro sjedinite u manjoj posudi)
Priprema:
- Uključite rernu na 180 Celzijusa i tepsiju od rerne obložite papirom za pečenje.
- Pripremite mešavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dela recepta dobro sjediniti i izmešati u većoj posudi.
- Krilcima isecite onaj zadnji deo jer na njemu nema mesa.
- Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju.
- Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.
- Izvadite krilca iz rerne i premažite sa smesom od kečapa, meda i paprike.
- Vratite da pečete još 10 do 15 minuta.
Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)