U smesu možete dodati i naseckanu tamnu čokoladu, a dobra varijanta je i glaziranje kolača ili posipanje šećerom u prahu. Najbitnije je da ga dobro ohladite pre seckanja kako se ne bi mrvio.
Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Izmiksajte maslac u pahuljastu smesu sa 230 grama šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
- Dodajte 120 ml mleka, te jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte.
- Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim dobro promešajte drvenom ili silikonskom kašikom.
- Podelite testo na dva dela.
- U jedan narendajte koricu limuna, a u drugi umešajte kakao, preostalih 30 ml mleka i 20 grama šećera.
- Kalup za testo namastite, a rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
- Naizmenično izlijte smesu u kalup za hleb ili kuglof.
- Pomešajte smesu štapićem za ražnjiće kako bi ceo kolač bio prošaran.
- Pecite otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni.
- Proverite čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladite pre seckanja i serviranja.
Ovaj recpet možete pripremiti na dva načina- u kalupu za hleb ili klasičnih kocki
Budi deo Stil zajednice.