Sastojci:
• 1 pakovanje lazanja
• 400 grana pečurki
• 1 srednja tikvica
• 250 grama svežeg spanaća
• 1 kisela pavlaka
• 250 ml sosa od paradajza
• 250 grama narendanog sira
• maslinovo ulje
• so
• biber
• origano
- začin
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Naseckajte tikvicu na tanke kriške, posolite i ostavite malo da odstoji.
- U međuvremenu na maslinovom ulju ispržite pečurke naseckane na listiće, dok ne postanu zlatno žute, te začinite i ostavite da malo odstoji.
- Iseckajte spanać na sitno i pomešajte s pavlakom.
- Skuvajte lazanje prema uputstvu.
- Na dno kalupa u kojem ćete peći lazanje, stavite sos od paradajza pa na njega poređajte prvi sloj lazanja testenine, pa oceđene tikvice pa opet testeninu, pa gljive, testeninu, spanać s pavlakom i tako dok ne potrošite sve sastojke.
- Površinu pospite narendanim sirom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na umerenoj temperaturi.
- Foliju uklonite i pecite još 15 minuta da sir dobije žutu boju, a lazanje postanu hrskave.
.
Obradujte sebe i svoje najmilije savršenom kombinacijom sira, povrća i pečuraka
Budi deo Stil zajednice.