Sastojci:
• 1 pakovanje lazanja • 400 grana pečurki • 1 srednja tikvica • 250 grama svežeg spanaća • 1 kisela pavlaka • 250 ml sosa od paradajza • 250 grama narendanog sira • maslinovo ulje • so • biber • origano
- začin
Lazanje sa povrćem i pilećim mlevenim mesom: Lagan ručak savršenog ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Naseckajte tikvicu na tanke kriške, posolite i ostavite malo da odstoji.
- U međuvremenu na maslinovom ulju ispržite pečurke naseckane na listiće, dok ne postanu zlatno žute, te začinite i ostavite da malo odstoji.
- Iseckajte spanać na sitno i pomešajte s pavlakom.
- Skuvajte lazanje prema uputstvu.
- Na dno kalupa u kojem ćete peći lazanje, stavite sos od paradajza pa na njega poređajte prvi sloj lazanja testenine, pa oceđene tikvice pa opet testeninu, pa gljive, testeninu, spanać s pavlakom i tako dok ne potrošite sve sastojke.
- Površinu pospite narendanim sirom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na umerenoj temperaturi.
- Foliju uklonite i pecite još 15 minuta da sir dobije žutu boju, a lazanje postanu hrskave.
Kako se spremaju lazanje: Savršeno ukusan i lagani obrok s povrćem i pilećim mesom!
.