Sastojci:
- 2 komada domaće kobasice
- 700 grama krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 400 grama seckanog kiselog kupusa
- 1 zelena rendana jabuka
- crvena dimljena paprika
- so
- krupni biber
- malo svinjske masti
- 100 ml piva
- kašičica senfa
Brzinski dinstani kiseli kupus sa kobasicom: Savršeni obrok koji će vas raspametiti! (RECEPT)
Priprema:
- U posoljenoj vodi skuvajte krompire u kori. Pazite da se ne prekuva.
- Iseckajte luk na trakice i dinstajte ga na malo svinjske masti dok ne pozlati.
- Dodajte skuvani, oguljeni i iseckani krompir.
- Dobro pobiberite i dodajte crvenu dimljenu papriku pa sve sjedinite.
- Prema potrebi podlijte s malo vode i dinstajte još pet minuta.
- Kobasice podlijte pivom i kratko ih propržite na tiganju.
- Izvadite kobasice iz tiganja pa na tu masnoću dodajte kiseli kupus, malo senfa, jabuku i crvenu papriku.
- Dinstajte 20-ak minuta.
- U posudu stavite restovani krompir, kupus i kobasicu.
- Po želji narendajte i aromatični topljeni sir pa zapecite 15 minuta u rerni zagreanoj na 200 Celzijusa.