Sastojci:
- 1,2 kg krompira
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 50 grama maslaca
- 2-3 čena belog luka
- so
Pečeni krompir sa limunom i belim lukom: Toliko je ukusno da ćete začas smazati! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir operite, ogulite i naseckajte na kockice veličine 2-3 centimetra.
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa i držite lim unutra kako bi se zagrejao.
- Prebacite krompire u veću posudu, prelijte vodom, posolite i stavite na vatru.
- Kad proključa kuvajte još 3 minuta, a potom procedite.
- Vratite ih u posudu u kojoj ste ih kuvali, poklopite, protresite i ostavite nekoliko minuta.
- Potom prelijte uljem, rasporedite po zagrejanom limu i pecite 20-ak minuta.
- Dodajte maslac, zgnječeni beli luk i so.
- Promešajte i vratite u rernu na još 10-ak minuta.
Zapečeni krompir sa lukom i sirom: Ručak koji će vas za tren osvojiti! (RECEPT)