Sastojci:
- 4 krompira naseckana na kriške
- 1 naseckan crni luk na kolutiće
- so
- biber po ukusu
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike univerzalnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 500 ml mleka
- 150 grama šolje naseckanog sira
Zapečeni krompir sa jajima: Ručak za celu porodicu gotov za čas!
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te premažite posudu za pečenje (dimenzije 20x20) maslacom ili uljem.
- U pripremljenoj posudi za pečenje poslažite jedan iza drugoga naseckani krompir i luk.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- U tiganju srednje veličine otopite maslac na srednje jakoj vatri.
- Pomešajte brašno i so i neprestano mešajte jedan minut.
- Umešajte mleko i kuvajte dok se smesa ne zgusne.
- Umešajte sir i nastavite da mešate dok se sir ne otopi i smesa postane glatka (otprilike 30 do 60 sekundi).
- Prelijte smesu preko krompira, a posudu pokrijte aluminijskom folijom.
- Pecite 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Zapečeni krompir sa sirom: Pravi gurmanski raj uz koji ćete odmah zaboraviti na meso! (RECEPT)