SAVRŠENSTVO UKUSA

Zapečeni krompir sa lukom i sirom: Ručak koji će vas za tren osvojiti! (RECEPT)

Krompir i luk preliven sirom je pravi užitak za nepca i zato morate isprobati

Recepti
Autor:
Zapečeni krompir sa lukom i sirom: Ručak koji će vas za tren osvojiti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 krompira naseckana na kriške
  • 1 naseckan crni luk na kolutiće
  • so
  • biber po ukusu
  • 3 kašike maslaca
  • 3 kašike univerzalnog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 500 ml mleka
  • 150 grama šolje naseckanog sira

Zapečeni krompir sa jajima: Ručak za celu porodicu gotov za čas!

foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te premažite posudu za pečenje (dimenzije 20x20) maslacom ili uljem.
  • U pripremljenoj posudi za pečenje poslažite jedan iza drugoga naseckani krompir i luk.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.
  • U tiganju srednje veličine otopite maslac na srednje jakoj vatri.
  • Pomešajte brašno i so i neprestano mešajte jedan minut.
  • Umešajte mleko i kuvajte dok se smesa ne zgusne.
  • Umešajte sir i nastavite da mešate dok se sir ne otopi i smesa postane glatka (otprilike 30 do 60 sekundi).
  • Prelijte smesu preko krompira, a posudu pokrijte aluminijskom folijom.
  • Pecite 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Zapečeni krompir sa sirom: Pravi gurmanski raj uz koji ćete odmah zaboraviti na meso! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs