Od ove količine dobićete oko 30 mafina.
Sastojci:
- 18 dag maslaca
- 26 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 kisela pavlaka (200 g)
- 6 jaja
- 2 kašike limunove korice
- 2 kašike pomorandžine korice
- sok limuna
- sok od pomorandže
- 27 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Najbolji čokoladni mafin: Fantazija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Priprema:
- Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
- Dok mutite dodajite jedno po jedno jaje.
- Kada ste dobro sjedinili smesu dodajte kiselu pavlaku i koricu limuna i pomorandže.
- Ponovo izmiksajte, te dodajte sok jednog limuna i sok od pomorandže, ako je manja onda možete sav sok, ali ako je veća onda pola.
- Nastavite da mutite, pa polako dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Dobićete finu i aromatičnu smesu.
- Korpice za mafine napunite smesom, te pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa 20 do 25 minuta.
- Kada je desert gotov, pustite da se ohladi, a zatim po želji možete posuti šećerom u prahu.
Zasladite jesenje dane: Božanstveni mafini sa pomorandžom zadovoljiće sva vaša čula! (RECEPT)