Mafini su, kao tipični američki slatkiš, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama, a ovaj recept u kombinaciji sa pomorandžama ostaviće vas bez daha.
Suvi sastojci:
- 150 grama šećera
- Naseckana kora jedne pomorandže
- 250 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
50 grama naseckane tamne čokolade ili čokoladnih kapljica
Mafin krofne: Brza i ukusna poslastica bez prženja! (RECEPT)
Mokri sastojci:
Postupak pripreme:
- U jednoj posudi promešajte suve sastojke a u drugoj mokre.
- Mokre sipajte u suve i dobro promešajte kako bi se smesa sjedinila i kako ne bi nastale grudvice.
- Smesu stavite u kalupe za mafine koje ste obložili papirne korpice.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 190 Celzijusa 15-20 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Brzi mafin-kroasani, lisnati i hrskavi: Zasladite dušu! (RECEPT)