uKUSNO

Popadijina posna torta: Najsočnija poslastica ove zime! (RECEPT)

I posna torta ume da bude izuzetno ukusna i sočna. Popadijina posna torta je upravo takva

Recepti
Autor:
Popadijina posna torta: Najsočnija poslastica ove zime! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kesten je bogat prehrambenim vlaknima, koji snižavaju masnoće u krvi, a sadrži veoma malo kalorija. Idealna je poslastica za zimske dane, pogotovo ako se od njega napravi ovakva torta.

Kore: 200 g mlevenih oraha; 150 g meda; 250 ml soka od pomorandže; 200 g šećera; 2 vanilin šećera; 300 g brašna; 1 kašika kakaa; 1 prašak za pecivo; 100 ml ulja..

Najlepši sitni posni kolači: 13 poslastica koje morate da probate! (RECEPTI)

Fil: 750 g kesten pirea; 50 g pekmeza od kajsije; 200 g seckanih oraha; 3 kašike ruma.

Glazura: 200 g posne čokolade; 1 kašika ulja.

Pomešati sve potrebne sastojke za kore. U zagrejanoj rerni ispeći koru na 180 stepeni oko 40 min. Kada se ohladi koru podeliti na tri dela.

Fil: Sjediniti kesten pire, pekmez, rum i izmiksati pa dodati seckane orahe.

Ređati red kora, red fila a po vrhu prelijte glazuru...

5 posnih slanih torti: Gotove za 15 minuta, slavska trpeza spremna očas posla! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs