Sastojci:
- 1 sveže lisnato izvaljano testo
- žumance za premaz
- 100 grama mlevenih badema
- 60 grama šećera u prahu
- 1 belance
- pola tubice ekstrakta badema
- prstohvat soli
- 3 srednje jabuke
- 2 kašičice meda
- 2 kašičice vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
Tart od limuna: Bogovski desert koji nećete moći da prestanete da jedete! (RECEPT)
Priprema:
- Lisnato testo odmotajte i presavijte rubove cca 1 cm.
- U blenderu ili multipraktiku sedinite sve sastojke za pastu od badema.
- Pastu strpljivo i lagano razmažite po testu.
- Jabuke ogulite, očistite i naseckajte na tanke šnitice, pa poslažite po pasti.
- Pospite ravnomerno s medom i vanilin šećerom, te pospite cimetom.
- Rubove testa namažite žumancetom i po želji pospite listićima badema.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa, dok rubovi ne dobiju smeđe - zlatnu boju.
Tart fantazija bez šećera i glutena: Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu! (RECEPT)