Sastojci za testo:
- 180 grama brašna
- 85 grama maslaca
- 45 grama šećera
- 1 jaje
Sastojci za nadev:
Tart fantazija bez šećera i glutena: Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu! (RECEPT)
Priprema za testo:
- Izmiksajte brašno, maslac i šećer dok se ne dobije mrvičasta smesa.
- Dodajte jaje i miksajte dok se testo ne oblikuje u loptu.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo u veliki krug kojim ćete obložiti kalup.
- Stavite ga u frižider na najmanje 30 minuta.
- Za nadev umutite jaja i šećer.
- Umešajte limunovu koricu i sok, pa pavlaku.
- Staviti u frižider da odstoji jedan sat.
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.
- Testo obložite papirom za pečenje, napunite ga kuglicama za pečenje ili pirinčom pa pecite 10 minuta.
- Izvadite papir i kuglice za pečenje pa pecite još 5 minuta.
- Smanjite temperaturu rerne na 140 Celzijusa.
- Ulijte nadev s limunom, pazeći da se ne prelije izvan ruba i pecite 30 minuta.
- Izvadite iz rerne, te ostavite da se hladi.
- Pospite šećerom u prahu i limunovom koricom.
Kolač od limuna i jogurta: Mekši i sočniji desert u životu niste probali! (RECEPT)