ODUŠEVIĆETE SE

Brzinska pileća supa: Ugrejaće vam nepca i osvojiti za sva vremena! (RECEPT)

Ova supa je idealna za hladnije dane i u sezoni prehlada i virusa

Recepti
17:09h Autor:
Brzinska pileća supa: Ugrejaće vam nepca i osvojiti za sva vremena! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

• 400 grama pilećeg belog mesa

• 3 šargarepe

• 200 grama pečurki

• 4 lista celera

• 1 glavica crnog luka

• 100 ml belog vina

• 1 l vode

  • 5 kašičice bujona
  • 2 kašike sosa od soje
  • 100 grama špageta
  • 1 vezice luka vlašca
  • 4 kašike maslinovog ulja

Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Naseckajte piletinu na četiri dela po dužini, te naseckajte na tanke trake.
  • Operite šargarepu i celer, te posušite.
  • Prepolovite šargarepu po dužini, te naseckajte ukoso na tanke trake.
  • Očistite pečurke, te ih naseckajte na tanke kriške.
  • Celer takođe naseckajte ukoso na tanke trake.
  • Ogulite luk i naseckajte na tanke trake.
  • Vlašac naseckajte na kolutiće.
  • Ugrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom loncu, te pržite oko 5 minuta na srednjoj vatri 100 grama belog mesa i luk.
  • Potom dodajte šargarepu, pečurke, te celer pa pržite još 5 minuta.
  • Ulijte belo vino, dodajte vodu, te začinite bujonom.
  • Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, te začinite sosom od soje.
  • U međuvremenu napravite špagete prema uputstvima s pakovanja.
  • Ugrejte u tiganju 2 kašike maslinovog ulja, te pržite preostale trake piletine na srednjoj vatri 7-8 minuta.
  • Posolite i pibiberite, te ostavite po strani.
  • Na kraju raspodelite šargarepu, pečurke, celer i špagete na dva tanjira.
  • Procedite ključalu supu kroz sito u dva tanjira, te poslužite s pilećim belom mesom i vlašcem.

Domaća pileća supa po bakinom receptu: Lek koji oporavlja telo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs