Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • ½ kašičice soka limete ili običnog sirćeta
  • 1 kašičica tajlandskog sosa od ribe
  • 1 žlica vode
  • 1 kašika pirinčanog brašna ili kukuruznog skroba
  • 1 šoljica običnog biljnog ulja

Savršen doručak: Omlet sa tikvicama sa ovim specifičnim začinom pravi je raj za nepca! (RECEPT)

shutterstock-1238137489.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudi pomešajte jaja, sok od limete ili sirće, riblji sos, vodu i pirinčano brašno ili kukuruzni skrob.
  • Mešajte viljuškom dok ne postane penasto.
  • Dobro zagrejte ulje u manjem loncu, te izlijte smesu s jajima.
  • Nakon 20 sekundi, okrenute omlet.
  • Ostavite da se druga strana prži još 20 sekundi.
  • Izvadite omlet iz tiganja i odmah poslužite.

Kremastiji omlet nećete probati: Tajna savršenstva ukusa je u ovome! (RECEPT)

Začinite doručak ili večeru fantastičnim obrokom sa jajima pripremljenim na tajlandski način