Mafini su sve popularniji slatkiš kod nas. U Americi su poznati još i kao kapkejkovi.
Deca ih obožavaju, te ih uvek možete spremiti za dečije rođendane. Postali su omiljena poslastica svih godišta i nije ih teško napraviti.
Osnovnoj smesi za testo možete dodati svoje omiljeno voće, komadiće čokolade, eurokrem, lešnike, cimet i šta god vam još padne na pamet.
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 3 vanilina šećera
- 10 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 300 g mekog brašna
- 100 g čokolade (po izboru)
Pomešajte najpe suve sastojke - brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte jogurt, kašike ulja i jaja. Sastojke mešajte sve dok grudvice ne nestanu.
Na kraju ubacite komadiće čokolade po izboru i kašikom promešajte.
Pecite ih na temperaturi od 180 stepeni do 200 stepeni u zavisnosti od jačine rerne. Da biste proverili da li su pečeni, ubacite čačkalicu u jedan mafin. Ako se testo ne zalepi za čačkalicu, znaćete da su mafini gotovi.
Prijatno!
Rajski zalogaji: 6 recepata za neodoljive poslastice od jagoda! (FOTO)