Sastojci:

  • 15 grama kvasca
  • 300 gr brašna
  • 1 jaje
  • 50 ml. ulja
  • 100 ml. mleka
  • semenke
  • 1 kašičice šećera
  • malo soli
  • 2 kašike integralnog pšeničnog brašna
  • 1 kašika ovsenog integralnog brašna
  • 1 kašika raženog integralnog brašna

Pamuk buhtle punjene kajmakom: Najmekše pecivo na svetu! (RECEPT)

img-5259.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  • Rastopite kvasac u mlakom mleku, dodajte jaje, šećer, brašno, ulje, so, pšenično, ovseno i raženo brašno i zamesite glatko testo.
  • Ostaviti da naraste.
  • Razvite za 2 cm debljine i secite na trake koje ste malo rukama uvaljali.
  • Složite u tepsiju u koju ste stavili pak papir.
  • Premažite uljem i svaku uvaljajte u semenke.

Krompir sa tikvicama u prelivu od šampinjona: Ukusno posno jelo! (RECEPT)

Integralno pecivo na bakin način za kojim će vaši ukućani odlepiti