Sastojci:
- 15 grama kvasca
- 300 gr brašna
- 1 jaje
- 50 ml. ulja
- 100 ml. mleka
- semenke
- 1 kašičice šećera
- malo soli
- 2 kašike integralnog pšeničnog brašna
- 1 kašika ovsenog integralnog brašna
- 1 kašika raženog integralnog brašna
Pamuk buhtle punjene kajmakom: Najmekše pecivo na svetu! (RECEPT)
Priprema:
- Rastopite kvasac u mlakom mleku, dodajte jaje, šećer, brašno, ulje, so, pšenično, ovseno i raženo brašno i zamesite glatko testo.
- Ostaviti da naraste.
- Razvite za 2 cm debljine i secite na trake koje ste malo rukama uvaljali.
- Složite u tepsiju u koju ste stavili pak papir.
- Premažite uljem i svaku uvaljajte u semenke.
Krompir sa tikvicama u prelivu od šampinjona: Ukusno posno jelo! (RECEPT)