Sastojci:
- 600 grama krompira
- 200 grama kisele pavlake
- malo jogurta
- 4 čena belog luka
- 3 kašike kukuruznog brašna
- začina po želji ili malo soli
- 2-3 jaja
- mleveni biber
- majčina dušica
- ruzmarin
- malo aleve paprike
- peršunov list
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
- Krompir očistite, operite i isecite na tanje kolutove.
- Jaja sa pavlakom i malo jogurta umutite sa žicom.
- U krompir dodajte zgnječen beli luk, kukuruzno brašno, začin ili so, biber, majčinu dušicu, ruzmarin, alevu papriku .
- Dodajte 2/3 umućene pavlake i jaja i sve dobro izjednačite.
- Sipajte u podmazan pleh pa prelite sa ostatkom pavlake
- Pecite na 250 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.
Krompir spremljen na ovaj način će vas oduševiti
Budi deo Stil zajednice.