Sastojci:
- 1 kg piletine
- 1 kg krompira
- 1 kašika soli
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice origana
- 1 kašičica bosiljka
- 2 čena belog luka
- 2 paprike
- biber
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
- Piletinu iseckajte na komade, a krompir operite, pa ga iseckajte na komadiće.
- Posolite i pobiberite piletinu i krompir, pa je stavite u sredinu posude za pečenje.
- Dodajte krompir i pecite oko 15 minuta.
- Za to vreme pripremite sos tako što ćete pomešati limunov sok, kašiku maslinovog ulja, origano, bosiljak, so i biber, te sve dobro promešajte.
- Papriku naseckajte na rezance, dodajte kašiku maslinovog ulja, začinite i dobro promešajte.
- Piletinu okrenite nakon 15 minuta, premažite je sosom od limuna, pa pecite još kratko, najviše desetak minuta.
- Izvadite piletinu, a krompiru dodajte papriku.
- Pecite još 15 minuta.
- Pustite da se ohladi, pa poslužite uz tortilje ili pecivo.
Čudesna tortilja iz rerne: Kada je jednom probate, pravićete je uvek! (RECEPT)