Čuda se dešavaju

Mislila je da nikada neće postati majka: Iako rođena bez materice, rodila je blizance! (FOTO)

Hejli jednostavno nije mogla da se pomiri sa činjenicom da neće postati majka i nije odustajala od te želje, uprkos poremećaju s kojim je rođena
Vaše dete & vi
20:40h Autor:
Mislila je da nikada neće postati majka: Iako rođena bez materice, rodila je blizance! (FOTO)
Foto: Facebook / Hayley Haynes

Hejli Hejnz rođena je bez materice, a to je saznala tek kad je imala 19 godina i kad su joj lekari rekli da nikada neće da dobije menstruaciju jer ima XY hromozome i da je genetski zapravo trebalo da bude muškarac.

Naime, Hejli ima AIS (androgen insensitivity syndrome), poremećaj do kojeg dolazi dok se dete razvija u majčinoj utrobi. Beba se razvija kao muško, ali njeno telo ne reaguje na muški hormon testosteron, pa se razvijaju ženski polni organi.

Bio je ili njen, ili život njene nerođene bebe: Majčina konačna žrtva!

Upravo to je bio Hejlin slučaj, koja je nakon šokantnog saznanja gotovo pala u depresiju verujući da nikada neće da postane majka. Tajnu je otkrila svom prijatelju iz detinjstva Semu: "Mislim da me nijedan muškarac neće želeti", ispričala je Hejli za britanski Daily Mail.

Međutim, sudbina je umešala svoje prste. Gotovo deset godina kasnije, Hejli je dobila blizance sa Semom, koji joj je u međuvremenu postao suprug. Ova mlada žena jednostavno nije mogla da se pomiri sa činjenicom da neće postati majka i nije odustajala od te želje.

Tokom 2007. godine na jednom od brojnih pregleda, specijalista je na snimku pronašao nešto što je mnogima pre njega promaklo - malenu matericu, koja je bila velika tek nekoliko milimetara.

Jedna u milion: Crnkinja rodila belu bebu! (FOTO)

"Ali i to je bilo nešto! Specijalista je bio siguran da će materica da raste. Počela sam da uzimam hormone. Znala sam da nikada neću moći da zatrudnim prirodnim putem, ali sada se pojavila šansa da zatrudnim veštačkom oplodnjom", objasnila je Hejli.

Kako zdravstveno osiguranje nije htelo da pokrije trošak veštačke oplodnje, Hejli i Sem su potrošili svu svoju ušteđevinu na jedan jedini tretman.

Malena božićna čuda: Prevremeno rođene četvorke kao najlepši pokloni! (FOTO)

"Bila sam toliko nervozna. Imali smo samo jednu priliku, jer nismo mogli da priuštimo da idemo i drugi put. Očajnički sam želela da budem majka i znala sam da ako nešto krene loše, biću rastrzana", priča Hejli.

Lekari su im davali tek 60 odsto šanse da oplodnja uspe, pa kada je saznala da je trudna i da nosi dvojke, nije mogla da dođe sebi!

"To što sam postala majka je neverovatan trenutak mog života. Kad sam držala bebice u rukama po prvi put, bila sam preplavljena emocijama", kaže Hejli.

Dosetili se: Roditelji ne mogu da razlikuju identične trojke, pa im lakiraju nokte na nogama! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs