Ulepšajte ugođaj u svom domu

5 najboljih mirisa za vašu spavaću sobu: Pomoću lavande oterajte stres!

Jedan od svima omiljenih mirisa - lavanda, naučno dokazano pročišćava telo i um. Takođe, pomaže da se bolje nosite sa stresom
Enterijer 01.02.2015. - 21:14h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Stavljanje sveće u spavaću sobu nije zahtevan posao. Ali odabir pravog mirisa za vaš mali hram, to je ipak nešto teži posao. Upravo zato, donosimo 5 najboljih mirisa, s kojima sigurno nećete da pogrešite.

 

1. Drvo

 

Ako se pitate zašto drvo, odgovor je jednostavan: jer miriše na prirodu, mir, cvrkut ptica, duži odmor ili samo vikend, daleko od ljudi, mejlova i živciranja.

 

2. Kamilica

 

Već znate dosta o blagodatima čaja od kamilice. A ako osećate blagu mučninu, i sveća s tim mirisom mogla bi da vam pomogne. Zapalite sveću sat vremena pre spavanja, a stručnjaci otkrivaju - biće to najbolji spavanjac ikada.

 

Što dalje od spavaće sobe: 5 stvari koje se nikako ne smeju naći u vašem krevetu!

 

3. Lavanda

 

Jedan od svima omiljenih mirisa, naučno dokazano pročišćava telo i um. Takođe, miris lavande usporava aktivnost simpatičkog nervnog sistema, pa vam tako pomaže da se bolje nosite sa stresom.

 

4. Ruža

 

Osim što je miris veoma prijatan, on ima i neverovatnu sposobnost da vam pomogne da ojačate pamćenje. Tako će vam mirisna sveća s mirisom ruže pomoći da bolje obavite neki zadatak ili da brže naučite gradivo za ispit.

 

Brzo i jednostavno: Glamurozni piling od ruže i vanile iz kućne radinosti!

 

5. Jasmin

 

Poslednji na listi, ali ne i manje važan, je miris jasmina. Sveži miris poželeće vam najbolju dobrodošlicu kući nakon dugog i napornog dana na poslu.

 

Privucite pozitivnu energiju u dom svećama: Crvene su za ljubav, žute za bolje zdravlje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...