Strašno

Majka autističnom sinu stavila diktafon u ranac: Mislila da ga deca maltretiraju, došlo joj da plače i vrišti kada je saznala istinu! (VIDEO)

Primetila da je njen 12-godišnji autistični sin Kemden postao agresivan i da odjednom mokri u krevet

Vaše dete & vi
12:57h Autor:
Majka autističnom sinu stavila diktafon u ranac: Mislila da ga deca maltretiraju, došlo joj da plače i vrišti kada je saznala istinu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Dve nastavnice u školi Houp Akademu u Baton Ružu u Louizijani dobile su otkaz nakon što je jedna majka snimila kako se u razredu ponašaju prema njenom autističnom sinu.

Houp Akademi je škola s programom prilagođenom deci s posebnim potrebama, pa tu školu pohađaju mališani s raznim poremećajima, kao što su oni iz autističnog spektra, deca s Daunovim sindromom, ADHD-om, teškoćama u učenju i pamćenju.

Milisa Dejvis je primetila da je njen 12-godišnji autistični sin Kemden postao agresivan i da odjednom mokri u krevet. Sumnjajući da ga deca u školi maltretiraju, u ranac mu je stavila diktafon kako bi čula šta se događa.

Nakon što je podelila snimak, Dejvis je za WBRZ rekla da ju je strašno uzrujalo i iznenadilo ono što je čula. Dete joj nisu maltretirali drugi učenici, već nastavnice.

"Htela sam da plačem, vrištim, bilo šta, jer je to što sam čula bilo strašno. Sama ideja da sam na to mesto slala sina svaki dan i šta se sve događalo ranije, za šta ni ne znam, nisam mogla da verujem."

Sledi transkript dela snimljenog razgovora.

Nastavnica: "Samo moraš da napišeš reč. Šta je tu toliko teško?"

Učenik: (zvuk negodovanja)

Nastavnica: (ruga se)

Nastavnica: "Kemdene, zašto ništa nisi napisao? Evo zašto ne smeš da sediš sa svima ostalima. Reci tako svojoj mamici."

Nastavnica: "Baš bih volela da vidim štd bi radili s njim u jeb**** javnoj školi. Trebalo je da ide u Lajv Ouk Midl. Tamo ne bi izdržao ni minut…"

Maltretira ih već 18 godina: Pismo majke autističnog dečaka komšiji ruši Fejsbuk! (FOTO)

Dejvis se toliko uzrujala da je odmah angažovala advokata.

"Jedna od najgorih stvari koju možete da uradite je da iskoristite slabijeg od sebe ili dete s teškoćama. Njima treba posebna zaštita, a on je nije dobio. Kad sam čula kako razgovaraju s njim na snimku, užasnula sam se", rekla je advokatica Šarlot Megihi i upozorila roditelje da prate ponašanje svog deteta i da reaguju jer nijedno dete ne zaslužuje takav odnos.

Dete vam trpi nasilje, a niste ni svesni: 7 uznemirujućih znakova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs