Majčinski instinkt spasao nerođenu bebu

Trudnica osetila nešto neobično u stomaku: Da smo došli samo pola sata kasnije, naša beba bi umrla! (FOTO)

Buduća mama spasila je svoju nerođenu devojčicu koja je bila na korak od smrti nakon što je primetila da se malena u njenoj materici više ne mrda

Vaše dete & vi
Autor:
Trudnica osetila nešto neobično u stomaku: Da smo došli samo pola sata kasnije, naša beba bi umrla! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook / natasha.shafiyan

Nataša Šeroks (31) verovala je svom instinktu i odjurila u bolnicu gde je otkriveno da je na bebinoj pupčanoj vrpci nastao čvor zbog kojeg dete više nije dobijalo kiseonik i hranjive materije.

Majci rekli da joj beba neće preživeti porođaj: Onda se desilo čudo! (VIDEO)

Izveden je hitan carski rez, a lekari su kasnije rekli da bi devojčica sigurno umrla da je Nataša u bolnicu stigla samo pola sata kasnije, piše Mirror. Malena Harper danas ima 20 meseci i dobro napreduje uprkos teškoj dijagnozi cerebralne paralize.

Njena mama Nataša i tata Stiv (31) sada pokušavaju da prikupe 80.000 funti za njeno lečenje u SAD-u kojim bi se uklonila napetost i bol u mišićima nakon čega bi možda čak bila u stanju da napravi i svoj prvi korak.

"Da sam čekala prirodan porođaj, naša Harper danas ne bi bila s nama. Verovatnoća da se napravi čvor na pupčanoj vrpci je jedan prema 40.000. Nakon porođaja mi je lekar rekao da želi da mi se zahvali jer sam je spasila došavši u bolnicu čim sam primetila da se ne mrda", ispričala je Nataša.

Majka petoro dece opet zatrudnela: Za šok koji je usledio niko nije bio spreman! (VIDEO)

Da nešto nije u redu i da se dete ne pomera kao ranije, Nataša je primetila u 37. nedelji trudnoće. Otišli su u bolnicu, ali tamo su im rekli da ne paniče i poslali ih kući. Međutim, Nataši instinkt nije dao mira, pa se vratila u bolnicu gde je ustanovljeno da se dete zaista ne pomera.

Brzo su je odveli u operacionu salu tako da čak ni njen muž nije stigao da ode s njom, iako je prvobitna namera bila da i on prisustvuje porođaju. Natašu su stavili pod opštu anesteziju, a kad se probudila primetila je samo da babica u rukama drži njenu devojčicu.

"Dali su mi je samo na trenutak i brzo je odneli, a mene je čekalo 12 dugih sati da mi saniraju ranu od carskog reza i da dođem sebi da mogu da vidim bebu."

Beba šokirala sve odmah po rođenju: Njene slike opravdano osvojile svet! (FOTO)

Malenoj su dijagnostikovana razna oštećenja i pred njom je bio dug put oporavka. Nataša i Stiv bili su uz svoje dete i po 18 sata dnevno moleći se i nadajući da će sve na kraju biti dobro.

Prvi dani roditeljstva bili su jako teški. Svoju devojčicu nisu mogli normalno ni da hrane, nisu mogli da joj menjaju pelene, niti su mogli da je zagrle jer je bila u inkubatoru. Natasši je bilo posebno teško da nakon pet dana ostavi malenu u bolnici.

"To veče kad je trebalo da odemo kući, a da Harper ostavimo u bolnici jednostavno sam se slomila. To je najteža stvar koju sam ikada morala da uradim. Umalo sam se onesvestila na parkingu. Niko ne može da te pripremi na to da moraš da ostaviš svoje dete u bolnici. Posebno je teško gledati ostale parove kako odlaze srećni kući noseći u nosiljkama svoje bebe."

Beba koja je pobedila smrt: 80-dnevna borba dečaka rođenog u 6. mesecu! (FOTO, VIDEO)

Harper je stalno bila podvrgavana raznim testovima, a jednog dana su otkrili i nekoliko cisti na njenom mozgu koje su, kao i ostali poremećaji, bile uzrokovane manjkom kiseonika zbog čvora na pupčanoj vrpci.

Te ciste su onemogućile mozgu da se do kraja razvije i Šeroksovi su saznali da im devojčica ima cerebralnu paralizu.

"Verovatno će joj uvek trebati kolica i nikad neće moći da hoda bez pomoći. Počela je da se okreće tek s 11 meseci. Ruke i noge joj se grče i ne može sama da uzima hranu kao druga deca njenog uzrasta", kaže Nataša.

Ali, uprkos svim dijagnozama, devojčica je pravi borac. Redovno ide na terapije. Još ne govori, ali pokušava. Diže se na ruke pomoću malih lestvica i tako stoji, ali ne može da hoda. Nataša i Stiv se nadaju da će operacija u SAD-u omogućiti Harper da napravi prvi samostalan korak. Novac za to prikupljaju kampanjom Harper's Little Helpers.

Udovica zatrudnela nakon muževljeve smrti: Šokirala sve priznanjem ko je otac! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs