Odbili savet lekara

Majci rekli da joj beba neće preživeti porođaj: Onda se desilo čudo! (VIDEO)

Roditeljima ove devojčice, 40-godišnjoj Rut i 42-godišnjem Polu rečeno je da prekinu trudnoću jer će dete, ako se i rodi, da preživi tek nekoliko nedelja. Par na to nije pristao
Vaše dete & vi
22:02h Autor:
Majci rekli da joj beba neće preživeti porođaj: Onda se desilo čudo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Ruth Rankin

Britanka Lidija Rankin danas ima četiri godine, a njenim roditeljima je rečeno da je teško da će uopšte da preživi porođaj. Njenim roditeljima, 40-godišnjoj Rut i 42-godišnjem Polu rečeno je da prekinu trudnoću jer će devojčica, ako se i rodi, da preživi tek nekoliko nedelja. Par na to nije pristao, a Lidija je rođena s vrlo retkim poremećajem na mozgu i glavom veličine odraslog čoveka i telom bebice. Do danas se pokazala kao neverovatni borac i preživela je čak 40 operacija, piše britanski Mirror.

Preživeo zahvaljujući ekstremnom očevom potezu: Lekari ga otpisali, a onda se desilo čudo! (VIDEO)

Lidijina dijagnoza je Alobarna holoprozencefalija koja nastaje zbog nerazdvajanja moždanih hemisfera pri razvoju mozga tokom trudnoće i to od četvrte do osme nedelje gestacije. Zbog toga ne može da govori ni da hoda. Takođe ima Hidrocefalus zbog kojeg joj se skuplja tečnost u kori mozga zbog čega se glava širi. Od rođenja do danas četvorogodišnjakinja je prošla kroz čak 40 operacija glave kako bi se rešila tečnosti u mozgu, a prva operacija bila je kada je imala svega šest nedelja.

I dalje ne može da pomera svoje ruke i noge jer joj nervi ne šalju poruke mozgu. Njena majka Rut kaže da je malena devojčica uprkos tome vesela i da voli život.

"Naš put je bio pun uspona i padova. Tri puta su nam do sada rekli da će umreti, ali ona je jaka kao bik. Sve nas inspiriše, a njena snaga nas održava. Ona je naše čudo", rekla je Rut ističući kako joj je suprug stena na koju se može da se osloni i da žive dan po dan. Kako bi mogli da se bore za devojčicin život, oba roditelja su napustila svoja radna mesta. Lidija trenutno u glavi ima cevčicu koja joj osigurava da joj se ne skuplja tečnost, a pije i šest različitih vrsta lekova tri puta dnevno. Pati i od epilepsije.

"Gledati dete kako pati je najgora noćna mora za roditelja. Svaki dan se probudimo s mišlju da možda neće uspeti uz sve naše napore da doživi svoj peti rođendan ili šesti, ali živimo za danas i idemo korak po korak", kaže devojčicina majka koja pored nje ima još troje dece starosti 21, 15 i 11 godina.

Majka mi je spremala sahranu: Anoreksična Sian (20) imala samo 22 kilograma! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs