Poslušajte ih

Da vam praznici ne prođu u stresu, jurnjavi i spremanju: 9 saveta za svaku ženu!

Provedete ceo dan pripremajuči hranu kako bi sve bilo toplo za vaše voljene i ne stignete da se družite sa njima? Izaberite meni koji će vam omogućiti da neka jela pripremite dan ranije
Porodica
04:44h
Da vam praznici ne prođu u stresu, jurnjavi i spremanju: 9 saveta za svaku ženu!
Foto: Shutterstock

Ukoliko vam sezona praznika obično prođe u stresu i obavezama i ne stignete ni da uživate u druženju sa voljenim osobama, ukusnoj hrani i razmeni poklona, imamo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da ovu prazničnu sezonu prebrodite bez briga.

1. Provedete ceo dan pripremajuči hranu kako bi sve bilo toplo za vaše voljene i ne stignete da se družite sa njima? Izbacite neka topla jela. Izaberite meni koji će vam omogućiti da neka jela pripremite dan ranije, kako biste imali manje posla i mogli da se družite i da uživate. Sve što možete pripremite ranije, operite povrće, pripremite umake i soseve i slično.

2. Opterećeni ste brojem gostiju i brinete da li će biti dovoljno hrane za sve? Umesto da se opterećujete time da napravite dovoljno hrane, napravite više i računajte na ostatke. Ne samo da ćete imati dovoljno hrane za sve goste, već ćete imati hranu i za sledeći dan, pa nećete morati da brinete o pripremi hrane, već ćete moći da se odmorite. Ako baš preterate, uvek možete da spakujete gostima hranu da ponesu.

Pravila novogodišnje trpeze: Ovo jelo nikako ne spremajte, donosi nesreću!

3. Kada vam gosti ponude pomoć, ne znate šta da im kažete, pa na kraju sve uradite sami? Pripremite spisak manjih stvari koje možete reći gostima koji su tako ljubazni da ponude pomoć, poput otvaranja vina ili dopune čaša. Svaka sitnica će vam biti od pomoći.

4. Nemate vremena, ni sredstava da pripremate raskošnu prazničnu dekoraciju? Iskoristite ono što već imate na novi način, ili pronađite jednostavne tutorijale za pravljenje lakih i jeftinih ukrasa. Uvek možete ovaj deo da poverite i deci ili da angažujete goste da svako donese po neki ukras.

5. Uprkos pažljivom planiranju, prekoračite budžet za poklone i posle se borite sa nedostatkom novca? Kako biste sprečili nekontrolisano trošenje, zadajte sebi jasna ograničenja, odnosno koliko možete da potrošite po poklonu. Možete dodatno da uštedite ako sami napravite poklone.

6. Pakujete poklone u poslednjem trenutku i uvek vam ponestane papira i trake za pakovanje? Najbolji trik za ovaj problem je korišćenje novina umesto papira za pakovanje, čime ćete dobiti interesantniji izgled poklona i sigurno vam neće ponestati materijala. Umesto trake možete da koristite uže, konac i slične zamene.

Narodna verovanja vezana za novogodišnju noć: Mali rituali koji garantuju ljubav i novac!

7. Obavezno ponavljate stare svađe sa nekim članovima porodice? Usled stresa i praznične atmosfere, lako se dogodi da se potegnu neke stare rasprave, poput neke neprijatne tradicije. Ove godine pokušajte da promenite stari običaj tako što nećete odgovarati na provokacije. Možete i da smislite različite aktivnosti koje će sprečiti ovakve ispade, poput gledanja prazničnih filmova, kreativnih radionica ili drugih aktivnosti.

8. Želite da uslikate savršenu porodičnu fotografiju, što se na kraju završi vriskom i plačem? Umesto da forsirate savršenu prazničnu fotografiju na kojoj svi mirno sede i smeše se, što čini sve nesrećnim, a uz decu je jednako nemogućoj misiji, pokušajte da promenite taktiku. Uslikajte vaše voljene dok se zabavljaju tokom praznika, kako peku kolače, otvaraju poklone, grudvaju se i tako dalje. Možete od tih fotografija da napravite kolaž i da imate savršenu prazničnu uspomenu.

9. Potrošite brdo novca na novu haljinu, jer vam je dosadila stara? Umesto da kupujete skupu haljinu koju ćete možda još jednom obući, razmislite o tome da kupite interesantnu ešarpu ili džemper koji će u potpunosti promeniti ceo izgled, ili uložite u dobar nakit. Tako ćete uštedeti, izgledaćete savršeno, a taj modni detalj ćete moći da nosite mnogo puta.

Ovako je nastala legenda o Deda Mrazu: Zašto dobrodušni dekica donosi poklone? (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs