Pomozite vašoj tinejdžerki

10 lekcija o ljubavi koje svaka majka treba da nauči svoju ćerku: Nemoj izgubiti sebe u vezi!

Možda vam izgleda teško da razgovarate sa ćerkom u osetljivim godinama o ovoj temi, ali imajte na umu da je znanje koje ćete joj preneti najdragoceniji poklon koji će joj i te kako pomoći
Vaše dete & vi 30.01.2015. - 12:10h Autor: lifepressmagazin.com
Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko životnih lekcija koje detetu može dati samo majka. Devojčice sa bakama možda nisu toliko prisne, a starije sestre nemaju dovoljno mudrosti i zato je na vama da svojim ćerkama prenesete ključne ljubavne savete.

 

7 životnih lekcija koje učimo od dece, pročitajte OVDE - Ako nešto želite, recite to glasno i jasno!

 

Iako će vam možda u početku biti teško da priđete svojoj ćerki koja je u osetljivim godinama, imajte na umu da je znanje koje ćete joj preneti najdragoceniji poklon koji će joj pomoći da se suoči sa ljubavnim problemima i iz svake situacije izađe jača. Evo 10 najvažnijih saveta:

 

1. Samo ti si dovoljna

 

Ovo je rečenica koju svaka devojčica/devojka treba da čuje od svoje majke. Ova rečenica znači da ni u kom slučaju ne treba da menja sebe da bi bila voljena i da onaj koji pokušava da je ubedi u suprotno jednostavno nije dovljno dobar za nju.

 

Pismo razvedene majke koje svako treba da pročita - Ljubav prema deci jača je od moje krivice!

 

2. Ne možeš dobiti poštovanje ukoliko ga ne pružiš

 

Objasnite vašoj ćerki da se ovo ne odnosi samo na ljubavnog partnera nego i na članove porodice, prijatelje i kolege. Da biste dobili poštovanje treba da poštujete prvenstveno sebe, pa onda i sve ostale.

 

3. Nemoj izgubiti sebe u vezi

 

Zaljubljivanje kod žena može izazvati da padne pod uticaj svog partnera, a vi objasnite svojoj ćerki da njena nesigurnost ili ljubavna veza ne sme uticati na to da živi život onako kako zaslužuje. Podsetite ćerku da i onda kad uđe u ozbiljnu vezu treba da zadrži svoja interesovanja, prijatelje i vreme za sebe.

 

Psihoza, očajanje, manipulacija - Koja je razlika između zdrave i nezdrave ljubavi, saznajte OVDE.

 

4. Tvoje telo zaslužuje užitak

 

Jer ako vi ne naučite ovome vašu ćerku, ko bi drugi mogao? Generalno, majke sa ćerkama ne pričaju dovoljno o škakljivim temama poput seksualnosti i to treba da se promeni. Slobodno recite svojim ćerkama da naša tela nisu objekat stvoren da zadovoljimo svog partnera nego da takođe uživamo. Otvoreni razgovor o seksu neće vaše ćerke učiniti promiskuitetnima, već ćete je uputiti u siguran i zdrav seksualni život.

 

5. Pažljivo slušaj potencijalnog ili stalnog partnera

 

Realna perspektiva i pogled na muškarca vašu ćerku može lišiti slomljenog srca. Ako dečko koji se sviđa vašoj ćerki kaže da ne želi ozbiljnu vezu, kažite joj da mu veruje i da ne rizikuje jer bi mogla biti povređena. Recite ćerki da veruje muškarčevim rečima, a ne onome što ona misli da on zaista misli.

 

Kako horoskop utiče na osobine vašeg deteta, saznajte OVDE - Vodolija je mali istraživač, Ovan večiti buntovnik!

 

6. Uđi i ostani u vezi iz pravih razloga

 

Svaka majka treba da nauči svoju ćerku da prava ljubav znači osećanja, nesebičnost i velikodušnost. Ako te kvalitete nisu tu u samom početku neće biti ni kasnije. Recite svome detetu da strah od samoće i pritisci sa strana nikako nisu dobar razlog za ostanak u vezi.

 

7. Saznaj šta želiš i ostani verna tome

 

Ponekad ljubavna veza na površini izgleda sasvim dobro, ali u dubini je potpuno pogrešna. Možda ona jednostavno ne dobija onoliko koliko daje ili oseća da nešto nedostaje. Objasnite vašoj ćerki da kaže samoj sebi šta je ono što zaista želi od veze, ako to ne uspe dobiti u postojećoj vezi, neka hrabro ide dalje.

 

8. Većinu bajki su napisali muškarci

 

Sve te bajke koje nam čitaju u detinjstvu, a koje obećavaju zgodnog spasioca, uglavnom su pisali muškarci. Nije loše da vaša ćerka veruje u bajke, ali objasnite joj da je ljubav komplikovana i da dolazi u različitim oblicima. Recite joj da ona nosi jednak teret kao i nena polovica i da sama može oterati tog zmaja bez problema.

 

9. Ako nekog testiraš možda sama padneš na tom testu

 

Savetujte ćerku da testiranje nekog nikad nije znak ljubavi, već nesigurnosti i straha.

 

10. Prepoznaj pozitivne strane slomljenog srca

 

Vašoj ćerki nikad više neće biti potrebna vaša uteha i rame za plakanje kao onda kad joj srce bude slomljeno. Da biste je utešili na pravi način recite joj da je sasvim u redu da oseća bol, ali da prekid veze može biti sasvim poučna lekcija za nju. Ženu ništa bolje ne nauči o ljubavi, od slomljenog srca. Način na koji se bude nosila sa prvim raskidom oblikovaće njene buduće veze na poseban način. Naučiće šta je to zaista spremna da prihvati, šta joj je zaista potrebno i kad je vreme da pusti.

 

7 saveta koji će vam vratiti veru u ljubav - Prevaziđite razočarenje i izlečite slomljeno srce!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...