kao da je bio košmar

TRUDNICU VRATILI IZ PORODILIŠTA JER JE BILO PREBUKIRANO: Porodila se u dnevnoj sobi na sofi uz samo 2 leka

Još uvek ne može da veruje šta ju je snašlo!

Trudnoća
09:59h Autor:
TRUDNICU VRATILI IZ PORODILIŠTA JER JE BILO PREBUKIRANO: Porodila se u dnevnoj sobi na sofi uz samo 2 leka
Žena se porodila u dnevnoj sobi na sofi uz samo 2 leka, Foto: Printscreen video / www.dailymail.co.uk

Ajliš Mekini je doživela pravi šok kada je donosila na svet svoje prvo dete. Naime, kada je porođaj počeo, što pre je otišla u gradsku bolnicu u Piterborou u Engleskoj. Međutim, njenom vereniku Tomu Blekmenu i njoj je rečeno da je porodilište prepuno, te su ih uputili u drugo, koja je udaljeno čak 56 kilometara. Tako je ova trudnica bila gotovo primorana da se porodi na sofi u svojoj dnevnoj sobi.

Mnogi na ovim porstorima misle da je organizacija porođaja u inostranstvu daleko bolja nego kod nas, ali se izgleda ispostavilo i da nije baš tako. Sve više isplivavaju na površinu primeri za koje nam je vrlo teško da poverujemo da su se zaista tako odvijali! I ovoga puta smo ostali bez teksta...

Paru koji već ima dvogodišnjeg sina Monti, rečeno je da sačekaju lekare koji će im izneti dalji plan. Nakon 40 minuta, dobili su instrukcije da idu do Lesterske bolnice, do koje im je bilo potrebno više od sat vremena.

Iako su se prvo zaputili tamo, Ajliš više nije mogla da izdrži. Supružnici su odlučili da "improvizuju" kućni porođaj bez pomoći babice ili lekova.

- Obuzela ju je velika panika, ali ona je to uradila sa dva paracetamola - rekao je Blekman. Donela je na svet našeg sina Perseja živog i zdravog, na potpuno bezbedn način - rekao je Tom.

Ajliš Mekini
foto: Printscreen video / www.dailymail.co.uk

Dok je gospođa Mekini proveravala disanje deteta, njen verenik se pobrinuo da ne krvari preterano. Ajliš ističe da su bili stavljenu u bezizlaznu situaciju, jer je porođaj već bio krenuo. Posebno naglašava da tako dug put nikako ne bi mogla da izdrži.

- Bolnica u Piterborou nas je ostavula na cedilu. Kada smo ih nazvali da javimo da stižemo, pošto sam krenula da se porađam, rekli su mi da ne mogu da uđem, jer nemaju dovoljno mesta i osoblja. Nisu imali plan za vanredne situacije i ostavili su nas da čekamo oko 40 minuta, pre nego što su nas pozvali da kažu da je jedina bolnica koja može da nas primi Lester - objašnjava ova sada već iskusna mama.

Naglašava da je njihov sin posle toga ubrzo rođen, kao i da je sve prošlo kako treba, mada je u tom momentu osećala neverovaan strah.

- Pa nismo stigli daleko i Persi je rođen u dnevnoj sobi na sofi. Bilo mi je samo važno da sa mojim detetom bude sve u redu, o bolu nisam ni razmišlljala. Tom je pozvao bolničare koji su nam pomogli tokom procedure - kaže Ajliš.

Bolničari su stigli nekoliko minuta nakon porođaja i odvezli su par i njihovog novorođenog sina u bolnicu Hinchingbrooke, gde su zbrinuti.

- Još sam u šoku zbog toga kako je prošla noć i činjenice da je bolnica u Piterborou pokazala tako malo pažnje i podrške nekome ko se porađa. Beba samo što nije bila došla na svet, a oni su mene slali da putujem 56 kilometara do sledećeg porodiliša. Stvarno mi nije jasno kako su mislili da ću moći to da izdržim - sa čuđenjem priča gospođa Mekini.

Trust NHS fondacije Severozapadne Anglije saopštio je da mu je žao što porođaj nije prošao po planu. Glavna medicinska sestra Džo Benis rekla je za Bi-Bi-Si:

- Bezbednost beba i roditelja je apsolutni prioritet za nas, a ponekad je potrebno da zamolimo majke da koriste alternativne porodilišne jedinice ako naše dostignu kapacitet - zaključila je Džo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs