Ideje za idealno osveženje

Vaš dom je vaše ogledalo i lični prostor čija vrata otvarate samo onima koje volite. Dom odiše vašim uspomenama, trenucima koji su vam obeležili život i koliko god želeli da ga dodatno oplemenite, razumljivo je da vam to ne deluje kao lagan zadatak

Enterijer
Autor:
Ideje za idealno osveženje
Foto: Promo

Osmelite se da se sa dekoracijom upoznate kroz sitnice, kako biste velikim stvarima prokrčili put. Nekada i jednostavna, jednobojna prostirka, može doneti neočekivanu promenu u izgledu stana. Ako ne znate koji bi drugi korak u vašem dekorisanju bio, tu smo mi, kao neiscrpan izvor ideja.

Jastuci u ulozi dekoracije mogu da budu lep akcenat i uneti boje u ambijent, a mogu biti i fokusna tačka u sobi. Trudite se samo da ne preterate, kako bi ostalo dovoljno prostora i za komotno sedenje. Sofa ili fotelja dobiće potpuno novi efekat dodavanjem jastuka, a savet je da za šarene garniture koristite meke i jastuke jednostavnijeg dezena. Ukoliko imate sofu u neutralnoj koloritnoj noti, a niste ljubitelj jarkih boja ili šara, možete koristiti jastuke u različitim veličinama i različitih tekstura, ili neke sa zanimljivim natpisom ili cvetnim dezenom.

U svakoj prostoriji u domu može se naći mesto pogodno za dekoraciju, pa čak i u spavaćoj sobi, ukoliko imate slobodnu gornju površinu komode. Pored omiljenih knjiga koje čitate pred spavanje, na nju možete dodati i romantičnu kutiju u koju ćete spakovati nakit, ali i još neke dekorativne predmete, poput keramičke figure slona. Ukrasni stalak sa reljefnim ornamentima bi se takođe odlično uklopio u ovaj romantični kutak, kao i dekorativna slova sa natpisom "DREAM" za slatke snove. Za potpuni efekat, dodajte i malo zelenila u vidu veštačkog cveća, ukoliko niste ljubitelj sobnog bilja u spavaćoj sobi.

Pravo mesto za dekoraciju su i predsoblje ili hodnik, a u tom slučaju možete razmisliti o klasičnim komadima koji su vanvremenski. Zamislite samo ulazak u dom gde bi vas odmah pri ulasku dočekala mirišljava sveća, kao i moderna vaza sa pampasom, koji je uvek sjajan detalj. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu i umetničku sliku kao takođe odličan izbor, a možete dodati i romantičan fenjer sa staklenim svećnjakom, kao i stoni sat. Sjajan dodatak je i antiklizna prostirka koja će, pored svoje osnovne funkcije, biti i dekorativni detalj i oplemeniti vaš dom.

Bez dekoracije dom nekada može izgledati nedovršeno i delovati kao da mu nedostaje lični pečat koji najbolje izražava životni stil ukućana. Dekoracija na ambijent može uticati na mnogo načina, ističu dizajneri Forma Ideale – dom će dobiti živahnost kroz dodavanje boje, ugodan osećaj topline uz dodatke koji pospešuju komfor, ili elegantniji izgled uz pažljivo birane stilske detalje, pa je važno da se potrudite da na najbolji način oplemenite vaš dom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs