Pogledajte

10 srednjih pasa idealnih za stan!

Neki psi, bilo mešanci ili čistokrvni, život u stanu podnose bolje od drugih pasa. Saznajte koje to rase pasa srednje veličine mogu biti odličan izbor, čak i ako živite u malom stanu uz, naravno, redovne šetnje

Ljubimci 13.02.2019. - 12:45h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

1. Koker-španijel


Pripadnici ove pasmine poznati su po svojoj naravi zaigranih i nežnih veseljaka, a podjednako veselo mašu repom kada napolju istražuju mirise ili kada se u svom dome maze sa svojom ljudskom porodicom. Koker-španijele je lako trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni da udovoljavaju svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratioci kada odlazite negde na odmor, a zapravo lako možete da vodite bilo gde sa sobom.

 

Šta sve psi mogu da osete kod ljudi: Ne možete da ih slažete!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F I O N A🐾 (@fiona_cocker_spaniel) on

2. Bokser


Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu. 

 

Tajni znakovi kućnih ljubimaca: Ako pas radi ovih 10 stvari, jasno vam stavlja do znanja da vas voli!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boxer World® (@theboxerworld) on

3. Čau-čau


Zbog njihovog preslatkog izgleda mnogi ih upoređuju s medvedićima, ali iza te medene pojave krije se pas kog treba pažljivo odgajati kako bi se izbegao bilo kakav oblik agresivnosti. Čau-čau se obično veže za jednog ili dva člana porodice, a s obzirom na to da nije izrazito energičan, odličan je kućni ljubimac za stan te su mu dovoljne kraće šetnje.

 

Najveće maze među psima: Izgled zna da prevari! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WinstonTheChow (@winston.the.chow) on

4. Engleski baset


Još jedna dobroćudna i ne preterano aktivna rasa poznata po sklonosti da se duboko veže za svoju ljudsku porodicu. Nije neobično čuti engleskog baseta kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samoga. Odlično se slaže s drugim psima pa će mu pseće društvo vreme kada su ljudi odsutni sigurno učiniti lepšim.

 

Idealan četvoronožni prijatelj: Koji pas najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Debi Gates (@bayoubutterfly63) on

5. Labrador retriver


Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi niko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s fizičkim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

 

Mali, čupavi, neodoljivi: 10 najslađih pasmina na svetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mylabrachildren (@mylabrachildren) on

6. Pudla


Pudlica možda ima reputacije lajave i uštogljene damice, ali njena prava narav zapravo je potpuna suprotnost. Reč je o zabavnoj i bistroj pasmini punoj ljubavi koja će svoju dragu narav pokazivati kada je okružena i svojim ljudskim i psećim članovima porodice. Krasi je velika poslušnost, a obožava da se igra i uvek traži neku novu, maštovitu zanimaciju.

 

Čovekov najskuplji prijatelj: 8 trenutno najvrednijih pasa na svetu, ali da li su i najlepši?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by poodle (@poodle.insta) on

7. Kavalirski španijel kralja Čarlsa


Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica, ova pasmina ima neverovatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole da se maze i obožavaju ljudski dodir, a ako volite igru u prirodi, uz ovog veselog lepotana dobro ćete se zabaviti.

 

Nežni divovi: 10 najumiljatijih velikih pasa na svetu! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cavalier King Charles Spaniel (@gunner_cavalier) on

8. Basenji


Osim što malo laje, basenji je pas kojemu ne treba posebno održavanje i nega. Ipak, voli da bude dominantan i manipulativan, stoga se preporučuje samo iskusnom vlasniku. Ovo je pasmina koja se sama čisti, a krzno mu nema nikakav miris. Stoga se smatra da je basenji idealan pas za ljude s alergijama. Linja se malo ili nimalo.

 

10 veličanstvenih: Ovo su najlepši psi na svetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meagan Webb (@this.marvelous.life) on

9. Šiba inu


Ova japanska pasmina izuzetno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili da sakrijete nešto od njih, uvek će vas nasamariti i pronaći "plen". Nekada lovački pas, šiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan porodični pas.

 

10 rasa pasa koje na čoveka deluju kao tablete za smirenje: Vlasnika vole više nego sebe! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saku Kuma & Toki 🌊 (@mrttybo) on

10. Engleski buldog


Iako ima vrlo "opasan" izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a prema deci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok mirno ispijate kafu, engleski buldog je pasmina za vas. 

 

10 vrsta pasa kojima najviše prija život u stanu: Najprilagodljivije rase! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Canil Levemom (@canillevemom) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs