Raspametićete se

Mali, čupavi, neodoljivi: 10 najslađih pasmina na svetu!

Na jednom mestu donosimo toliku količinu slatkoće od koje biste mogli potpuno da se raspametite

Ljubimci
Autor:
Mali, čupavi, neodoljivi: 10 najslađih pasmina na svetu!
Foto: Shutterstock

Svaki je pas sladak, lep i divan na svoj način, ali neke pasmine važe za najslađe na svetu. Na jednom mestu donosimo toliku količinu slatkoće od koje biste mogli potpuno da se raspametite.

1. Zapadnoškotski beli terijer

Listu 10 najslađih pasmina na svetu nemoguće je zamisliti bez ovog malog slatkiša zbog čijeg nam se pogleda srca jednostavno tope! Pripadnici ove vrlo popularne pasmine odlični su terapijski psi, nepogrešiv izbor za porodice sa decom, dobro se slažu i s mačkama i zapravo sa svima. Njihov možda najbolji kvalitet jeste to da se vrlo lako prilagođavaju na život u stanu.

Čovekov najskuplji prijatelj: 8 trenutno najvrednijih pasa na svetu, ali da li su i najlepši?

2. Lasa apso

Ova pasmina malih, ali upornih pasa poreklom je sa Tibeta. Odlično se slažu s decom, ljudima i drugim ljubimcima, pa će biti najbolji pridruženi član svakoj porodici. Lasa apso se jako privrženi i neustrašivi, a nakon napornog dana zahtevaju puno pažnje i maženja. S obzirom na njihovu dugu i svilenkastu dlaku, odlasci u pseće salone lepote mogli bi da vam postanu deo svakodnevice.

Nežni divovi: 10 najumiljatijih velikih pasa na svetu! (FOTO)

3. Jorkširski terijer

Ova mala pasmina ima već ustaljeni internacionalni nadimak "jorki". On je najbolji primer prekrasne dlakave loptice koja se gotovo nikada ne umara. Možda su fizičkim mali, neke od njih mogli bismo da smestimo u veću šoljicu, ali imaju izraženu ličnost. Moderni su još od viktorijanskog doba.

10 veličanstvenih: Ovo su najlepši psi na svetu!

4. Maltezer

Vlasnika će obasipati pažnjom. Maltezeri su živahni i puni energije, a podjednako dobro se slažu s ljudima i drugim psima. Toliko vole svoje vlasnike da ako ih predugo ostavimo same, mogu postati anksiozni, potišteni, bezvoljni. Maltezeri zahtevaju svakodnevno četkanje.

Ljupki i pitomi, dok im neko ne pipne gazdu ili kuću: 10 najboljih pasa zaštitnika! (FOTO)

5. Ši-cu

Poznat i kao "pas hrizantema", ši-cu je podjednako sladak koliko mu je i neodoljiva narav. Njihova pojava je raskošna i treba im puno ulepšavanja kako bi takvi i ostali, što naravno uključuje i svakodnevno češljanje. Odlično su društvo odraslima i nešto starijoj deci.

10 činjenica o psima: Ovo je dokaz da ne možemo da živimo bez njih!

6. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Ne čudi što je ova pasmina sve popularnija. Preslatki su, obožavaju da se maze i idealni su za stan ili kuću. Ovi nežni psi poreklom iz Velike Britanije jako brinu o svojoj porodici. Elegantni su, a njihovoj popularnosti sigurno je pridonelo pojavljivanje u seriji Seks i grad –tamo ga je obožavala Šarlot.

10 rasa pasa koje na čoveka deluju kao tablete za smirenje: Vlasnika vole više nego sebe! (FOTO)

7. Havanezer

Gotovo i ne postoji niko u ljudskom i psećem svetu ko ne voli preslatke havanezere. Strašno su šarmantni, njihova dlaka je pod rukom mekana poput svile, a lagano se održava. Obožavaju da se maze i najradije se nikada ne bi odvajali od vlasnika.

Najslađi psi na Instagramu: Pogledajte ove minijaturne štence! (VIDEO)

8. Kokapu

Ovaj "mešanac" engleskog koker-španijela i pudle ima sve najbolje pseće karakteristike. Bez obzira na to koliko se od vas udalji npr. tokom šetnje, uvek će vas držati na oku. Koristi svaki trenutak kako bi vlasniku pokazao koliko mu znači. Jako je inteligentan i prilagodljiv, obožava decu i druge pse.

10 razloga zašto su mešanci bolji od rasnih pasa: Nemaju plavu krv, ali znaju i više da vole!

9. Bišon

Ovoj minijaturnoj pasmini jednostavno je teško odoleti jer izgledaju poput najmekših pahuljica. Ali neka vas ne zavara njihov izgled, poprilično su borbeni, a najviše uživaju u igri s vlasnikom. Jako su jednostavni za saživot, treba im šetnja do dve na dan kako bi protegli nogice, ali sve u svemu i najvažnije im je da su blizu vlasnika. Iako su borbeni, nisu dominantni i odlično se slažu s drugim psima.

10 vrsta pasa kojima najviše prija život u stanu: Najprilagodljivije rase! (FOTO)

10. Pomeranac

Pomeranski špic ili pomeranac još je jedna minijaturna čupava pasmina u koju ćete se lako zaljubiti. Poreklom iz nemačke pokrajine Pomeranije, ovo je pasmina pametnih, znatiželjnih i živahnih pasa. Zbog svoje inteligencije odlično reaguju na dresuru. Ne slažu se baš najbolje s decom, ali zato mačke obožavaju.

5 idealnih pasa za mali stan: Ako uzmete ove rase, nikad se nećete pokajati!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs