Lojalni do kraja

Ljupki i pitomi, dok im neko ne pipne gazdu ili kuću: 10 najboljih pasa zaštitnika! (FOTO)

Čuvaće vas od svega i svakoga

Ljubimci
Autor:
Psi zaštitnici, Foto: Shutterstock

Određene rase pasa cenjene su i dobro poznate po svojoj zaštitničkoj naravi, koja do izražaja najviše dolazi kada čuvaju svoj dom i porodicu.

 

Ako želite pored sebe da imate odanog i neustrašivog životnog suputnika koji će, ako je potrebno, moći i da zaštiti vašu porodicu, sledećih deset pasmina ili biće nepogrešiv izbor!

 

Ne zaboravite da će vam ovi psi biti i najodaniji prijatelji, ali osigurajte im pravilan trening kako njihova zaštitnička priroda ne bi prerasla u agresivnost!


1. Nemački ovčar


Cenjeni i dobro poznati kao policijski i vojni psi, nemački ovčari su veliki čuvari i kada je reč o njihovom ljudskom "čoporu". Uzgajana za čuvanje ovaca, ova velika, inteligentna pasmina ima urođenu zaštitničku narav i lojalnost. Nemačke ovčare lako je timariti, vole da budu aktivni, ali znaju i da se opuste. Suprotno uvreženom mišljenju, dobri su i sa decom.

 

10 rasa pasa koje na čoveka deluju kao tablete za smirenje: Vlasnika vole više nego sebe! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by German Shepherd Dogs - GSD (@germanshepherrds) on

2. Rotvajler
 

Jedan pogled na moćnu i mišićavu muskulaturu rotvajlera oteraće provalnika daleko od vašeg doma. Najstarija od pasmina uzgajanih za skupljanje krda, rotvajler je do kraja odan svojoj porodici i sumnjičav prema strancima sve dok ih ne upozna. Poput nemačkih ovčara, i rotvajleri vole da budu aktivni i zbog njihove kratke dlake lako ih je timariti. Slavni su po svojoj teritorijalnoj prirodi, zbog čega će odano čuvati svoj dom od nepozvanih uljeza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rottweiler World (@therottweilerworld) on

3. Doberman
 

Ako želite najboljeg psa čuvara, pametan, snažan i atletski građen doberman mogao bi da bude pravi izbor. Za svega nekoliko minuta provedenih s dobermanom može da se primeti koliko su ti psi inteligentni i aktivni. Mnoge zastrašuje i sam izgled dobermana, ali uz pravilan trening pripadnik jedne od najopasnijih pasmina postaće vaš najodaniji životni suputnik. Dobermani su poznati i po svom dugom životnom veku.

 

Šta vam poručuje kućni ljubimac? Uz pomoć ovih 18 tajnih signala prepoznajte kako se pas oseća!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dobermann Ultimatus (@dobermannultimatus) on

4. Bulmastif
 

Ukrštena rasa buldoga i mastifa, bulmastif je originalno uzgojen u Engleskoj za pronalazak i savladavanje lovokradica. Ako provalnik uspe da uđe u kuću, susrešće se sa masivnim, moćnim psom koji će ga srušiti na pod i ne puštati ga da se podigne dok ne stigne pomoć. Bulmastifi su slavni kao izrazito pametni, hrabri i neustrašivo odani psi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Наталья Андреева (@volk.com11) on

5. Američki stafordski terijer
 

Može da deluje pomalo zdepasto i nabijeno, ali staford i te kako ima snage i žara da odbrani svoju porodicu kada je potrebno. Štaviše, američki stafordski terijeri u prošlosti su bili poznati i kao pseće dadilje za malu decu. Jednom kada se veže za čoveka, staford će ga bez sumnje voleti do kraja života i taj čovek biće centar njegovog sveta.

 

5 bolesti koje vlasnici prenose psima: 99% ljudi nije ni svesno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMERICAN STAFF - TÜRKİYE (@americanstaffturkiye) on

6. Kuvas


Zbog svoje bele pufnaste dlake ovaj pas možda izgleda potpuno blago i bezopasno, ali veličanstveni kuvas diči se svojom odlučnošću i izrazito zaštitničkom i teritorijalnom naravi. Činjenica da je kuvas uzgojen za teranje životinjskih predatora poput vukova i medveda, govori mnogo o tome koliko je ovaj pas snažan i neustrašiv. Uz pravilan odgoj kuvas će pokazati i drugu stranu svoje prirode - slatku i opuštenu.

 

Mačke su lek za dušu i telo: Prenose ljubav, umiruju i leče predenjem!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by matipic_92_ (@matipic_92_) on

7. Akita
 

Jedna od onih pasmina koja se ne preporučuje ljudima koji nisu ranije imali psa. Akita je tih, ali vrlo zaštitnički nastrojen pas. Vrlo je snažan i treba biti pažljiv kada je u blizini dece. Akitu je najbolje uzeti kao štene i odmah početi s treningom poslušnosti. Ova japanska pasmina uzgojena za lov specifična je i po tome što u kući zna da bude tiha i neprimetna, a napolju izrazito prijateljski raspoložena, ali i oprezna.

 

Najslađi ljubimac: Upoznajte Rika, najsrećnijeg ježa na svetu! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Takeshi & Natsumi (@akita_gomel) on

8. Veliki (džinovski) šnaucer


Dominantna i privržena pasmina, veliki šnaucer je pas ogromne energije koji žudi za ljudskim društvom i brzo će se pokrenuti ako treba da zašti svoju porodicu. Vlasnik ovog psa mora svom ljubimcu da omogući mnogo fizičke i mentalne stimulacije kako mu ne bi bilo dosadno i kako ne bi postao destruktivan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Southern Paws Dog Grooming (@southernpawsdoggrooming) on

9. Rodezijski ridžbek (gonič lavova)


Originalno uzgojen kao neustrašivi lovac na lavove, rodezijski ridžbek vrlo je inteligentan i nežan div kada je sa svojom porodicom, a postaje odani zaštitnik ako njegovim ljudima preti opasnost. Rodezijski gonič lavova izrazito je dobar s decom - u Africi je ova pasmina uzgajana i kako bi čuvala i štitila decu dok nema roditelja.

 

10 činjenica o psima: Ovo je dokaz da ne možemo da živimo bez njih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerstin Goger (@maya_african_princess) on

10. Border koli (škotski graničarski gonič)


Najslavniji koli na svetu je Lesi iz istoimenog filma, a svi znamo kakvu je odanost pokazao u tom klasiku. Koli je pas blage naravi koji retko pokazuje znakove agresije, osim kada oseti da njegovoj porodici treba zaštita. Na glasu je i kao jedna od najinteligentnijih pasmina na svetu koju je lako trenirati. Uz to, pripadnici ove predivne i prijateljski nastrojene pasmine dobro se slažu s decom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mm.yayoi (@mm.yayoi) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...